Spituk

School in Spituk Ladakh

Lokale instelling • 103 kinderen

 

In Spituk kregen we in de overheidsschool een lokaaltje om

om te toveren tot een creatieve ruimte.

 

In de zomer van 2014 zijn de Care for Joy-activiteiten gestart in Spituk. Schoolruimtes werden leeggemaakt, afval gesorteerd, muren geschilderd, er werd gezorgd voor matten, gordijnen, kussens, verf, …  met de hulp van de directeur en medewerkers van de school.  Er werd tevens een gelamineerde bundel gemaakt met allerlei spel- en creatieve leermaterialen. Bij de inhuldiging was Helga Peeters aanwezig.

 

In de zomer van 2015 bracht Helga Peeters opnieuw een bezoek aan de ‘Care for Joy Kids-Space’ in het schooltje. Op dat moment werd traditionele muziek aangeleerd door vrijwillige beroepsmuzikanten.

Yoga wordt er met veel enthousiasme gegeven door de directeur van de school, voor aanvang van de les.

Verhalen worden door de juffen voorgelezen aan de kinderen. Vertelmomenten en creatieve oefeningen worden aangebracht door buitenlandse toeristen.

 

In 2016 brachten twee bestuurders van de vzw een bezoek aan de school. Het was weer een warm onthaal door de schooldirectie.

 

In juli 2017 hebben we een bijkomende ruimte heringericht.

 

In juli 2018 is een vrijwilliger enkele weken gaan werken in de school. Hij heeft er o.a. de afvalverwerking van de school georganiseerd.

Met dank aan de talrijke vrijwillige medewerkers die met ons meereisden.